פסק-דין בתיק ת"פ 3867-03-11

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
3867-03-11
15.9.2013
בפני :
עינת רון

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד עליזה שירן
:
דמיטרי חשימוב
עו"ד דינה בן מנחם
פסק-דין

ייאמר כבר עתה כי מחמת הספק זוכה הנאשם מכל העבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום.

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו שני פרטי אישום באשר למעשים שכוונו כלפי אשתו - המתלוננת ואשר בוצעו על פי הנטען בחודש פברואר 2011. העבירה המיוחסת לנאשם בשני פרטי האישום היא של איומים.

המתלוננת אינה בריגס סיפרה כי היתה בקשר עם הנאשם במשך כשלוש שנים לאחר שהכירה אותו במסגרת לימודיה במכון וינגייט. בשנה האחרונה עברה להתגורר עימו יחדיו.

במחצית השנה האחרונה הדרדרו יחסיהם לאחר שהמתלוננת גילתה שהנאשם משקר לה באופן תדיר ואינו מקיים את הבטחותיו. היא גילתה כי הוא מקיים קשר עם אחת מחברותיו בעבר ומציג את שיחותיו עימה כשיחות עם גבר. לאחר שהטיחה את הדברים בפניו הוא הבטיח שלא ייעשה כן עוד, אולם לא עמד במילתו.

המתלוננת סיפרה כי אותה עת כבר הרתה לנאשם והשנים סיכמו ביניהם כי יינשאו.

לאחר שגילתה כי הוא עדיין מקיים את הקשר עם אותה בחורה ועל אף שהיתה הרה ובסמוך לנישואיה הבהירה לנאשם כי לא תינשא לו אם לא יחדל ממעשיו והוא נשבע כי לא יוסיף עוד בקשר זה, אך לא עמד בהבטחתו ועל כן הבהירה לו כי בדעתה לבטל את החתונה. או אז התברר למתלוננת כי בשלב זה, יהיה על הנאשם החתום על הסכם עם המקום בו הוזמן אירוע החתונה לשלם סכום של 30,000 ש"ח בשל ביטול האירוע ועל כן, כך תארה, עשתה עימו "הסכם" באשר לקיומה של חתונה "פיקטיבית". השנים יינשאו בחתונה פיקטיבית וכך הוא לא יאבד את כספו ותמורת כך הוא ייתן לה קורת גג עד הלידה.

לטענתה של המתלוננת היא אמרה לנאשם את הדברים והוא אף הסכים לכך, כיוון שרצה לחסוך 30,000 ש"ח. היא הדגישה כי נכון לאותה עת ומזה כחודש וחצי לא שררה בין בני הזוג אהבה והם אף לא קיימו יחסי מין.

המתלוננת סיפרה כי כחמישה ימים לאחר החתונה, בעוד אמה נוכחת בבית, ביקש הנאשם לשוחח עימה ולהבהיר היכן עומדים יחסיהם ומשהבהירה לו כי כמסוכם ביניהם יהיו יחסיהם כיחסי שותפים בלבד ללא יחסי קירבה, הוא הסביר לה כי כאלה אינם מתאימים לו ואם בכך מדובר הוא יעזוב את הדירה ויבטל את המחאות תשלומי שכר הדירה ואין זה מעניינו הכיצד תשלם  את שכר הדירה  ואת ההוצאות הנוספות. המתלוננת פנתה אליו בשאלה האם נותר בו רגש אנושי כלשהו והאם בכוונתו כי היא תבצע הפלה והוא השיב לה בחיוב. המתלוננת סיפרה על שיחה זו לאמה ולאחר מכן נכנסה לשירותים ומשם שמעה דריכות של נשק.

המתלוננת סיפרה כי הנאשם נושא נשק מכח תפקידו כמאבטח הרמטכ"ל.

המתלוננת תארה כי משיצאה מן השירותים הבחינה בנאשם עומד  עם נשק מכוון לכיוונה של אמה אשר ישבה על ספה נמוכה בסלון מבלי שאמר דבר. לאחר מכן העביר את הנשק לכיוונה  ולדבריה: "יכול להיות שהוא רצה להכניס אותו לתוך הנרתיק וזה מה שהוא עשה לאחר מכן. אני גם הייתי במצב נפשי פסיכולוגי רגשי זאת לא המילה נכון באותו רגע גם לא במצב של לפענח או לחשוב מה עומד בראש שלו...". לאחר מכן, כך המשיכה, יצא הנאשם מן הבית והיא תארה לעצמה כי יצא לישון ברכב.  היא אישית, כך הסבירה קיבלה את התנהגותו כאיום ואמה נבהלה מאוד.  את הרגשתה באשר לאיום הסבירה גם לאור השיחה אשר ניהלו קודם לכן.

"בעיניי יכול להיות שזה סובייקטיבי, קיבלתי זאת כאיום. לדעתי אני שמעתי שלוש דריכות. הוא עשה הרבה בבית, בדרך כלל זה דומה לשתיים, עכשיו זה שלוש, זה הפחיד אותי. הוא אף פעם לא הסתובב עם הנשק בבית, הוא היה עושה דריכות גם שאני בחדר, אבל.. אבל הוא אף פעם לא שינה את המקום.. הוא אף פעם לא עשה צעד נוסף  עם נשק בצד תמיד היה עושה דריכות במקום ומכניס את הנשק לנרתיק. גם שינוי המקום הלחיץ אותי. עברה לי מחשבה בראש אם בן אדם לא הצליח לאיים עלי עם עזיבה הפלה, לא יודעת, אולי הוא ניסה כאן משהו". היא המשיכה ותארה את פעולתו של הנאשם:

"דריכה, ראיתי אותו דורך ומעביר את הכיוון של הנשק לכיוון שלי, זה היה. .יכול להיות שהוא הכניס את הנשק לנרתיק בצורה מוזרה, אולי יש כל מיני צורות להכניס את הנשק".

 לאחר שרוענן זכרונה באשר לעדות שמסרה במשטרה , חזרה על דבריה במשטרה לפיהם היה נראה כאילו מתלבט הנאשם במי לבחור ומעביר את הנשק לסירוגין בינה לבין אמה.

באשר לשיחה אשר נסובה אודות האפשרות של ביטול החתונה הבהירה המתלוננת כי זו התקיימה כשבועיים טרם המועד המיועד. במהלכה של השיחה דרש הנאשם כי אף אמה של המתלוננת תשתתף בהוצאות הביטול בסך של 30,000 ש"ח, אלא שהמתלוננת הבהירה לו כי לאמה אין כל חלק בתשלום אירוע זה.

הנאשם הדגיש בפני המתלוננת כי אינו מוכן לשאת בהוצאות אלה ואמר: "אם אני אצטרך לשלם את השלושים אלף ש"ח , אז יחכו לך הרבה הפתעות" מה זה הרבה הפתעות אני לא יודעת אולי הוא ניסה לאיים עלי מילולית בשביל שאחזור בי ואתחתן".

המתלוננת סיפרה כי אותו ליל אירוע היא בחרה לפנות אל המשטרה ולהתלונן וכיוון שחששה מן הנאשם יצאו היא ואמה מן הבית בגניבה והתגנבו מבעד לחצר וגדר הבית על מנת שהנאשם שהיה ברכבו לא יבחין בהן יוצאות מן הבית.

עוד סיפרה המתלוננת כי זמן מה לאחר מסירת התלונה היא הגיעה אל המשטרה ומסרה הודעה נוספת ובה ביקשה לבטל את תלונתה. היא ספרה כי בהריונה חלו סיבוכים וההיריון הפך להיריון בסיכון. היא המשיכה בעבודתה ולמעשה לא עמדה בעומס שהיה מוטל עליה.  מאחר שהבינה כי אף ההליך המשפטי יפעיל עליה לחצים ועומס ועלול להשפיע לרעה על בריאותה פנתה אל המשטרה בבקשה להקפיא את ההליך עד הלידה. לשאלת השוטר האם היא חוזרת בה מתלונתה השיבה בשלילה, אולם הבהירה כי פיזית אינה עומדת בהליך.  באותו יום אף הציגה בפני השוטר תעודה רפואית באשר למצבה  (ת/8).

המתלוננת סיפרה כי כשבועיים טרם מתן עדותה בבית המשפט היא פנתה לעורך דין בענין אחר לגמרי והשיחה ביניהם התגלגלה לנושא הקלטה אשר הקליט אותה הנאשם , שכן מסתבר כי בליל האירוע, כאשר היא פנתה להכין תה לשניהם, הפעיל הנאשם הקלטה במכשיר ה- MP 3  הגם שלא ברור לה מדוע עשה כן.

המתלוננת סיפרה כי נודע לה על דבר ההקלטה כיוון שביום 2/3/11 הגיעו שוטרים לביתה על מנת לקחת בגדים עבור הנאשם ובין היתר מכנסי דגמ"ח וכן ביקשו מכשיר MP 3 לאחר מכן משעברה דירה ובדקה בין הקופסאות בהן ארזה את הבגדים מצאה את המכשיר בין הבגדים ולהערכתה הנאשם הסתיר אותו שם על מנת שלא תמצא אותו.  על תוכן ההקלטה נודע לה מספר חודשים לאחר מכן מששמעה מוזיקה במכשיר זה.  המתלוננת אישרה כי אכן לא מסרה הקלטה זו למשטרה וציינה כי אותה עת היתה עסוקה בשמירה על עצמה, על עבודתה ובהריונה שהיה בסיכון והדגישה כי לו רצתה להסתיר את הדברים לא היתה מספרת על כך לעורך דינה כפי שעשתה בפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>